Проте важливо поєднувати унікальні навички та досвід, які кожен учасник може внести в команду, не дублюючи ролі один одного. Важлива складова будь-якого хакатону — це підтримка інноваційних ідей. Тому виграти можна не тільки матеріальні призи, а й, наприклад, спонсорство, грант чи навчання. За типом учасників хакатони поділяються на зовнішні (в яких може взяти участь будь-хто зацікавлений і в темі) та внутрішні (які організовуються для хакатони закритої спільноти конкретної компанії чи організації). Ми рекомендуємо дотримуватись якісного рівня проведення, проте урізати зайві витрати. Ми звикли до формату хакатонів з банерами, промоматеріалами, брендованими подарунками, мерчем тощо, але на нашому хакатоні, спрямованому на допомогу, від усього цього відмовились.

що таке хакатони

Шкода Економіці І Суверенітету: У Грузії Міцно Задумалися Про Ризик Залишитися

  • Останній день прийому заявок на хакатон –  18 вересня.
  • Але ви можете залишити всіх на локації, якщо забезпечите комфортні умови для роботи та відпочинку вночі.
  • Я вирішив простими словами розповісти, що таке хакатон, навіщо він потрібен і в чому його головні особливості.
  • На думку Сергія, у майбутньому цей проєкт можна буде легко поширити на всі тіла Сонячної системи, що допоможе візуально представити різні події у нашому Всесвіті.

Реєструючись, ви погоджуєтеся з угодою користувача та політикою конфіденційності. Відео презентацій спікерів можна переглянути на ФБ сторінці Інституту Регіонального Розвитку. При використанні матеріалів сайту обов’язковою умовою є наявність гіперпосилання в межах першого абзацу на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням бренду видання AIN.UA. Матеріали з позначками «Новини компаній», «Анонси», «Акції», «Блоги» та PR публікуються на правах реклами. “Сильні, як земля” — це документальний проєкт про звичайних незвичайних українців. Посилання на інші Інтернет-сторінки не слід розглядати як схвалення поглядів, що там висловлюються.

Хакатони Як Інструмент Проєктної Діяльності

Придбали комплекти програмованих електронних модулів та датчиків з широким спектром можливостей для учнів. Нагородження (визначення переможців, надання зворотного зв’язку). Церемонію нагородження TIDE NATO Hackathon 2023 можна переглянути тут.

Вчителі Інформатики Та Їх Учні Зможуть Взяти Участь У Хакатоні Unit Factory!

що таке хакатони

При грамотній роботі, яку допоможуть організувати ментори, учасники не матимуть шансів даремно провести час. Розмови, обговорення також будуть, але більш конкретні і по суті. Іноді може статись таке, що у якогось учня немає команди. Наприклад, під час реєстрації можна зробити позначку «Немає команди, хотів би долучитись». Також варто використати можливості всередині вашої компанії. Ми звернулися за консультаціями до наших колег, і завдяки цьому змогли отримати додаткові знання та пришвидшити нашу підготовку, що дуже допомогло під час самого хакатону.

що таке хакатони

що таке хакатони

Спільно з програмою e-Residency у вересні цього року організували масштабний Digital Nation Hackathon на острові Вормсі. Це четвертий за розмірами острів країни, де мешкає трохи більше 400 людей. Але вже другий рік він збирає більше сотні стартаперів з різних країн, які пропонують сміливі ідеї та змагаються за першість. Також цієї весни в Україні організували унікальний Hack-a-Train, щоб у ньому могли взяти участь команди зі сходу країни.

Учасники з різних міст країни втілювали свої ідеї у життя 30 годин у потязі, який подолав шлях у понад 1000 км від Маріуполя до Львова. У фіналі учасники презентували цікаві продукти, зокрема доповнену реальність для покупок і прилад, що допомагає зберегти їжу та напої теплими завдяки спеціальній електричній  подушці. До прикладу, під час одного з таких марафонів ідей учасники створили платформу Simple Energy. Вона контролює кількість спожитої енергії та мотивує зберігати енергоресурси. На хакатонах бралися й за допомогу населенню країн третього світу.

Команда Володимира обрала для себе напрям, присвячений пошуку нових технологій для місії на Місяць, а саме — «Захист від величезних температурних коливань та мікрометеоритів на поверхні Місяця». Назва їхнього проєкту WARM WALL on THE MOON повністю відображає технологію альтернативного опалення будівель за допомогою сонячної енергії Warm Wall. Того року, Володимир разом з командою переміг в ActInSpace Dnipro. На хакатонах працював над досить різноманітними завданнями — від розробки ультразвукового 3D сканеру до створення гри про вплив космічних польотів на людину. У 2018 році команда Сергія пройшла локальний відбір хакатону, але перемоги на глобальному рівні, на жаль, не отримала.

Вперше ми замислились над організацією такого заходу під час релізу волонтерського проєкту UA Anti Spam Bot. Це чат-бот у телеграмі, що блокує розповсюдження інформації про переміщення ЗСУ. Його розробив один із наших спеціалістів, а інші члени команди почали з ентузіазмом волонтерити на цьому проєкті. Тоді ми й зрозуміли, що подібні ініціативи варто підтримувати й розвивати на рівні компанії. Перші хакатони на Рівненщині почали організовувати в другій половині 2010-х років.

Процес участі в хакатоні не лише розвиває технічні навички учасників, а й збагачує їхнім досвідом роботи в команді, навчає швидко ухвалювати рішення й ефективно вирішувати технічні та бізнес-завдання. Кожен із цих типів хакатонів має свої унікальні характеристики та приваблює певну аудиторію. Тематичні хакатони сприяють розвитку конкретних галузей, корпоративні хакатони стимулюють інновації всередині компаній, а студентські хакатони формують майбутнє покоління ІТ-фахівців та підприємців. Разом ці події створюють динамічне та надихаюче оточення для розвитку технологій і пошуку новаторських ідей.

Переможці нагороджуються цінними призами й іноді отримують підтримку професіоналів для втілення в життя своїх проектів, починаючи порадами або менторством і закінчуючи фінансовою допомогою. Іноді створені на хакатоні розробки купуються більшими компаніями. Перемога в українському хакатоні дала нам можливість взяти участь у TIDE NATO Hackathon 2023. Цей хакатон є частиною циклу подій, мета яких — покращити взаємосумісність НАТО та союзників через пошук інноваційних рішень та підходів.